dijous, 1 de juliol del 2010

Una altra de roselles

No puc evitar-ho, les roselles em tenen fascinat i mai no paro de buscar noves perspectives i enquadraments per mirar de copsar-ne tota la bellesa. Aquí en teniu algunes mostres.









































































Més flors comunes

Ara fa dies que no em posava en el bloc, una acumulació de feina juntament amb una gens menyspreable quantitat de fotos per triar i revelar m'han obligat a deixar una mica de banda el bloc.
No voldria fer-me pesat, però aquí teniu una altra tongada de fotos de flors comunes que trobem a la primavera als camps i marges i que no per tenir-les molt vistes deixen de ser boniques. L'únic que hem de fer és fixar-nos-hi i és que sovint de tant veure-les no ens les mirem i crec que mereixen una especial atenció.















Un bon exemple en seria aquesta flor (de la qual en desconec el nom) que, apart del color, no cridava especialment  la meva atenció. Però quan m'hi vaig acostar vaig descobrir aquestes vetes que decoren els pètals i que li donen un aspecte ben peculiar.
















La borratja (Borago officinalis) sempre m'ha suposat un repte a l'hora de fotografiar-la, la disposició de les flors cap-cotes fa molt difícil d'obtenir una bona visió. La solució la vaig trobar fent un contrapicat aprofitant el pendent del marge on estava situada la planta.














Una amable abella va col·laborar en completar aquesta composició en què vaig alinear les tres margarides que hi apareixen.

































Tampoc conec el nom d'aquesta mena de dent de lleó gegant, si algú em pot donar un cop de mà li agrairé.







dimarts, 20 d’abril del 2010

Flors de primavera

Aquesta tan esperada primavera després d'un hivern especialment llarg, fred i complicat meteorològicament, les flors comunes creixen als marges de camins, als terraplens i als camps amb una força poc habitual -potser només es tracta d'una impressió personal esbiaixada per l'hivern difícil que hem passat. Els prats s'han entapissat de margarides, roselles i tota mena de flors que els donen un bonic aspecte multicolor.

















Vés que vinc sembla dir-li aquesta inesperada abelleta a la rosella




































































dijous, 18 de març del 2010

Himantoglossum robertianum

Aquest sembla ser un bon any per a les orquídies, almenys la quantitat d'Himantoglossum robertianum que hi ha arreu així ho fa pensar. Malauradament la neu caiguda la setmana passada ha malmès moltes de les robertianes. Més malament però ho van passar les Ophrys fusca que, en ser més fràgils, estaven totes estirades a terra.
Els efectes del fred es poden apreciar als marges cremats de les flors.
Si habitualment no estic massa content dels resultats de les fotos d'aquesta orquídia, aquesta vegada n'estic prou satisfet, espero que també us agradin.

dijous, 11 de març del 2010

La nevada

No sé si ha estat la nevada més forta dels darrers 25 o 50 anys, a l'hora de fer titulars em sembla que la gent li fum pel broc gros i no ve de 20 anys. En tot cas la del dilluns 8 de març del 2010 ha estat una nevada que serà recordada, malauradament, pel gran nombre de llars i empreses que s'han quedat sense llum (ara mateix ja porten gairebé 4 dies i no sembla que la cosa tingui una ràpida solució) gràcies a un manteniment negligent de la xarxa elèctrica per part de dues empreses Red Eléctrica Española (pública) i Endesa (privada).
Com en qualsevol nevada primer es viuen moment d'eufòria amb els nens i no tan nens jugant a llençar boles de neu i fent ninots, però després vénen les complicacions.
Aquí teniu unes quantes fotos fetes en la primera fase (la d'eufòria) de la nevada al Parc del Migdia de Girona.























































































































































































































dijous, 4 de febrer del 2010

Finlàndia

Unes poques fotos de Finlàndia fetes fa anys durant un apressat viatge dalt d'una autocaravana per aquest país de llacs, mosquits i Pare Noel. Ja veieu que no es pot dir que aprofundíssim massa en el país.
















El golf de Bòtnia, prop de Kristinestad

 
Un dels molts llacs finesos a la regió de Karèlia del Nord

 
El golf de Bòtnia a la província d'Oulu

 

 
Dues imatges del camp a la regió d'Ostrobòtnia, una amb la lluna de protagonista i la segona amb la boira






















Un dels típics habitants de la zona, el gamarús de Lapònia (Strix nebulosa). Fotografia feta a les instal·lacions del zoo de Ranua a Lapònia.

dijous, 28 de gener del 2010

Papallones tropicals

Quan no podem viatjar a destinacions llunyanes els papilionaris ens ofereixen una bona oportunitat de gaudir, conèixer i fotografiar papallones dels tròpics. Aquestes fotos estan fetes al Butterfly Park d'Empúriabrava a Castelló d'Empúries on a més d'una bona col·lecció de papallones, hi exhibeixen un nombre considerable de lloros, cotorres i papagais.


Papallona mussol (Caligo eurilochus). Des de Mèxic fins a Sudamèrica

















Els ocels d'aquesta papallona li serveixen per imitar els ulls d'un animal molt més gran i així mantenir allunyats alguns depredadors.


Nimfa dels arbres (Idea leuconoe). Sudest asiàtic.


Cethosia cyane. Sud d'Àsia.
















Gran mormó (Papilio memnon). Sud d'Àsia.


Greta oto.  De Mèxic fins a Panamà.

dimecres, 27 de gener del 2010

Orquídies IV



 
 
Cephalanthera longifolia


Cephalanthera rubra



Listera ovata
Utilitza el nèctar per atraure abelles, vespes, borinots, mosques i escarabats.



Neottia nidus-avis
Antigament es creia que formava part de la família dels frares (Orobanche), amb les quals és fàcil de confondre. Es tracta d'una orquídia sapròfita que, en no tenir clorofila, és sempre de color beige o marró.



Serapias lingua

 

Serapias parviflora